2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Apvalga: Nėščiųjų kursai Kaune, kokie ir kur vyksta?

ATNAUJINTA 2016-02-27

Dar besilaukdama sūnaus domėjausi, kokie kursai nėščioms vyksta Kaune, dar kartą peržiūrėjau visą informaciją ir surašiau patogesniam nėštukių naudojimui! :)

Kodėl verta lankyti kursus nėščiosioms? 


Galima pasiklausinėti gydytojų, draugių ar giminaičių - iš ties nemažai sužinosime, ir tiesa, kad esminis dalykas, pats vaiko gimimo procesas nesikeičia, bet daug aplinkybių priklauso nuo jūsų pasiruošimo ir žinojimo. Pirmą kartą gimdančioms įsivaizduoti patį gimdymo procesą nėra taip jau paprasta. Kursuose mokoma taisyklingai kvėpuoti sąrėmių ir gimdymo metu, kalbama apie vyro pagalbą gimdymo metu ir skausmų mažinimą, nuskausminimo būdus (net ir ruošiantis natūraliam gimdymui verta žinoti), kūdikio sutikimas ir žindymo pradžia (ji vis dėl to nemažai lemia tolesniam sėkmingam žindymui) ir sėkmingas tolesnis žindymas, kūdikio priežiūra, jo lavinimas, masažas, pogimdyvinė būklė ir kaip su ja tvarkytis. Jei pagimdyti moteris gali fiziologiškai ir nepasiruošusi, tai su žindymu taip nėra - tad pirmiausia ir svarbiausia, manau, šita tema, o toliau visos kitos pagal galimybes ir laiką!

Nuotrauka iš http://mamospienas.lt

Kursai nėščiosioms Kaune


Pradžių pradžia - vieninteliai specializuoti žindymo kursai Kaune. Vyksta Kauno Krikščioniškuose gimdymo namuose (Miško g. 27, įėjimas iš kiemo pusės) Motinystės centre II a. salėje pirmadieniais, ketvirtadieniais nuo 15 val. Paskaitos trukmė 1,5-2 val. Paskaitas veda Rasa Siudikienė tarptautinės žindymo ir laktacijos valdymo organizacijos konsultantė (IBCLC). Temos apima žindymą ir naujagimių priežiūrą, dėstomos 6 paskaitose:
  • Krūties anatomija ir laktacija    
  • Gimdymas ir žindymas pirmomis paromis
  • Teisingas apžiojimas ir žindymo padėtys
  • Krūtų būklės ir jų valdymas
  • Naujagimių būklės ir priežiūra
  • Žindančios moters mityba, režimas, vaistai
Kaina: 45 €, porai 75 €.

Pati lankiausi ir labai rekomenduoju, kursuose dėstoma išsamiai, bet kartu ir laisvu stiliumi, paliekama daug vietos klausimams, praktiškai mokoma žindymo padėčių, kurios labai pravertė pagimdžius vaikelį. Norinčioms, suteikiama galimybė apžiūrėti gimdyklas ir palatas.

Sąmoningų mamų bendruomenė ("unijoga", Zamenhofo g. 2, IIIa.) - kartą per mėnesį organizuoja paskaitą "Gimdymo mandala". Paskaitą veda Irena Strazdienė. Kaina 15 €. Paskaitoje kalbama:
  • apie gimdymo skausmų mažinimą natūraliomis priemonėmis,
  • kaip gimdyvei gali padėti vyras
  • apie jausmus, baimes, prenatalinį ugdymą,
  • moko kūną stiprinančių pratimų, pasiruoštų ir artėjantis gimdymas nebekeltų,
  • medituoja, stiprina ne tik savo tėviškus bei motiniškus jausmus, bet ir ryšį su mažyliu.
Būtent dėl tų pratimų ir bendro pasiruošimo ir nusiteikimo gimdymui šią paskaitą labai rekomenduoju! Pati nebuvau, bet girdėjau labai gerų atsiliepimų.

Šemetos nėščiųjų sveikatingumo mokykla - rengia paskaitas ir Kaune. Mokami seminarai vyksta dvi dienas (šeštadienį ir sekmadienį) po 6 val. 
Temos:
  • negimusio mažylio įgimtos galimybės ir intelektinio ugdymo programa;
    aktualiausi nėštumo laikotarpio klausimai;
  • pasiruošimas gimdyti ir praktiniai pratimai;
  • kūdikio natūralaus maitinimo metodika;
  • kūdikio priežiūros aktualiausi klausimai;
  • supažindiname (ir pageidaujančius po gimdymo apmokome) su kūdikių dinamine gimnastika bei užsiėmimais vandenyje.
Informacija ir registracija tel. 8687 64757

Atsiliepimai iš lankiusių geri, gydytojas daug dėmesio skiria nusiteikimui ir gimdymo pasiruoštimui, taip pat girdėjau, kad labai vertinga išmokti kūdikių mankštos.

Šiaurės šeimos klinika (Šiaurės pr. 8C) - 3 užsiėmimai vakarais 18-21 val. pagal iš anksto numatytą grafiką (pirmadieniais, antradieniais, trečiadieniais). Užsiėmimus veda gydytojas akušeris ginekologas A. Kirijenko. Kursai vyksta Šiaurės šeimos klinikoje. Trijų užsiėmimų kaina porai 55 €. Galima rinktis tik vieną ar kelis užsiėmimus. Temos:
  • Kvėpavimo ir kiti fizinio pasiruošimo gimdymui pratimai. Gimdymo padėtys, vyro pagalba gimdymo metu;
  • Individualus praktinis užsiėmimas - gimdymo imitacija (moterims reikia atsinešti sportinę aprangą) (1 porai skirta 1 val.).
    Naujagimio priežiūros ir maudymo įgūdžiai. Žindymas pienu, higiena ir lytiniai santykiai po gimdymo.

Krikščioniškieji gimdymo namai (Miško g. 27, Motinystės centro II a. salėje, įėjimas iš kiemo pusės) - nemokamos paskaitos kiekvieną savaitę pirmadieniais - trečiadieniais nuo 13 val. Temos:
  • mankšta nėščiosioms (pirmadieniais),
  • gimdymas (antradieniais), 
  • žindymas ir naujagimio priežiūra (trečiadieniais).
Atvirų durų dienos vyksta kiekvieno mėnesio pirmą šeštatadienį 11-14 val., jų metu galima apžiūrėti gimdyklas ir palatas.

P. Mažylio gimdymo namai (Putvinskio g. 3) - mokamos 3 val. trukmės paskaitos šiomis temomis:
  • Pasiruošimas gimdymui. Gimdymo laikotarpiai. Nuskausminimas. Ekskursija po gimdymo namus. Trečiadieniais nuo 14 val. Kaina: 7,24 € (25 Lt)
  • Natūralus kūdikių maitinimas, jo ypatumai, naujagimių priežiūra. Ketvirtadieniais nuo 14 val. Kaina: 7,24 € (25 Lt)
  • Vyro vaidmuo nėštumo ir gimdymo metu. Kas antrą šeštadienį nuo 10 val. Kaina: 11,58 € (40 Lt)
Gimdymo namuose vyksta nemokamas 7 paskaitų ciklas nuo darbo dienomis 10 val. stacionaro pacientėms (reikalingas gydytojo siuntimas į dienos stacionarą).

Informacija ir registracija telefonu 8-37 220375

LSMU Klinikos (Eivenių g. 2) - nemokamos paskaitos būsimiems tėveliams. Aktualesnės paskaitų temos:
  • emociniai išgyvenimai kūdikio laukimo metu,
  • gimdymas ir nuskausminimas,
  • pogimdyvinis laikotarpis
  • kūdikio maitinimas
  • bendravimas su kūdikiu ir ankstyvasis jo ugdymas 
Paskaitų sąrašas, datos ir daugiau informacijos. Registruotis kasdien 17-19 val. tel. 8-37 326927, 8-37 326827

Kauno klinikinė ligoninė (Josvainių g. 2) -  nemokama Motinystės mokykla (kiekvieną ketvirtadienį 12 val. 234 kab.), nėščiųjų mankštos bei užsiėmimai baseine. Temos:
  • vaisiaus vystymasis,
  • nėščiosios darbo ir poilsio režimas,
  • ruošimasis kūdikio maitinimui ir kūdikio žindymas
  • gimdymas, gimdymo nuskausminimas,
  • pogimdyminis periodas, jo metu vykstantys pokyčiai moters organizme,
  • pereinamasios naujagimio būklės adaptacijos periodas ir slaugos ypatumai.
Ligoninės internetiniame puslapyje apie tai nieko detaliau nėra, todėl prieš keliaujant siūlau pasitikslinti telefonu (tel. (8-37) 306062, (8-682) 39510).

Sveikas Mažylis - nemokamos 2 val. trukmės paskaitos Kauno poliklinikose:
Centro (A.Mickevičiaus g. 4),
Dainavos (Pramonės pr. 31),
Kalniečių (Savanorių pr. 369),
Šilainių (Baltų pr. 7, 255, II aukšte).

Temos:
  • naujagimis ir jo priežiūra
  • žindymo pagrindai.
Registracija internetu.

Šilainių poliklinika (Baltų pr. 7) - be minėtos Sveiko mažylio paskaitos, poliklinikoje dar vyksta Avent konsultantų organizuojama nemokama paskaita tema:
  • nėščiosios ir maitinančios moters krūtų priežiūra,
  • natūralaus maitinimo įgūdžiai,
  • naujagimio kūno priežiūra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apskritai lyginant gimdymus ir pogimdyvinius laikotarpius (gimdymo natūralumą, sėkmingą žindymą ir pan.) vienareikšmingai geriau sekasi tiems tėvams, kurie lankė, bent kokius kursus, negu nelankė iš viso.. taip kad labai stipriai rekomenduoju ir iš savo ir aplinkinių patirties matau, kad tokie kursai yra tiesiog būtinybė!

Šaltiniai:
www.tevu-darzelis.lt
www.supermama.lt

11 komentarų:

  1. Labai naudingi kursai ir paskaitos nėščiosioms. Sužinau kaip teisingai rūpintis mažyliu, kaip maitinti. Tai ypač praverčia, kai laukiesi pirmą kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū ūž visą informaciją apie pamokėles vienoje vietoje. Labai padeda renkatis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes lankem"Belaukiant gimimo" mokykleleje. Labai patiko. Buvom su vyru padkaitoje apie gimdyma. Kainavo 5 eur.zmogui.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Klaidinga informacija apie P.Mažylio gimdymo namų kursus. Reikėtų pasikonsultuoti telefonu prieš rašant.
    Ten visi kursai nemokami, vyksta 7 paskaitų ciklas, informatyvus, ir ekskursija įeina. Viena pamokėlė trunka iki 2 val. Mokama tik viena šeštadieninė paskaitėlė su tėčiais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įrašo momentu tiek informacijos buvo internete, tikrai neskambinau į visas įstaigas, bet rėmiausi pateikta info.
      Apie P.Mažylio namus atnaujinsiu pagal sesers atsiliepimus :)ačiū už komentarą

      Panaikinti
    2. Tai nera klaidinga informacija. Salia 7 nemokamu paskaiteliu organizuojami ir mokami seminarai. Tiesa informacija siek tiek kartojas, nes veda ta pati akusere, bet tikrai rekomenduoju.

      Panaikinti
  5. Šia savaitę baigiau kursų ciklą Mažylio gimdymo namuose. Nei pas juos lankausi/lankiausi nėštumo metu, nei turėjau siuntimą, tiesiog nuėjau su nėščiosios kortele ir priėmė labai maloniai ir nemokamai į visas paskaitas. Šiaip žmonės ten nuostabūs dirba, tikrai. Dėl tam tikrų savo "patologijų" negaliu rinktis kur gimdyti ir pas juos to daryti negalėsiu, bet šiaip tikrai likau sužavėta moterų ir merginų rūpesčiu, kurios veda paskaitas (akušerės Monika ir Vida). Visada paklausia kaip jautiesi, matuoja spaudimą, jeigu tik kažkas truputį nuo normos, kviečia gydytoją konsultacijai, klauso širdies tonus vaiko. Ir visa tai daro absoliučiai nemokamai, nelaukdamos jokio atlygio atgal. Tikrai tikrai negalvojau ir netikėjau, kad taip gali būti, nes kituose gimdymo namuose susidūriau su visai priešinga patirtimi (kai tik pamatė, kad pas juos gimdyti negalėsiu (tai iš karto matosi mano nėščiosios kortelėje), bendravimas tą pačią minutę kardinaliai pasikeitė ir visi mandagumai išgaravo kaip dūmas).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, noriu pasidalinti informacija, apie tėvystės mokyklos "OpaPupa" organizuojamą paskaitų ciklą "Besilaukiančioms ir laukiantiems".
    Su didele meile ir atidumu paruoštas paskaitų ciklas yra skirtas Jums, besilaukiančioms ir laukiantiems. Šio išsamaus ciklo metu mes, profesionalūs specialistai ir.... mamos – akušerė, psichologė, medicinos gydytojos – dalinsimės aiškia, patikima, naujausia informaciją apie nėštumą, gimdymą bei džiaugsmus ir rūpesčius po jo, padėdamos pasiruošti šiam ypatingam Jūsų gyvenimo įvykiui.
    Mūsų paskaitose – seminaruose išgirsite ne tik teorines žinias, tačiau išmoksite ir praktinių įgūdžių, padėsiančių Jums gimdymo metu, bei žindant mažylį ir rūpinantis jo sveikata. Prieš kiekvieną paskaitą Jūs gausite ir atspausdintą svarbiausią jos informaciją, jog galėtumėte ja naudotis, kai prireiks.
    Paskaitos vyks Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose.
    Plačiau - https://www.facebook.com/OpaPupa-1696956677225948/?fref=ts
    Registracija – https://opapupa.lt/registracija

    Susitikime!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai naudinga santrauka. Aciu!
    O placiu apie Kauno Klinikose rengiamas pasakaitas, ju tvarkarasti ir pan, informacija rasite cia:
    http://akademijaseimai.lt

    AtsakytiPanaikinti
  8. laba diena norejau paklausti kada vyksta nemokami nesciuju paskaitos rugpjucio men. silainiu poliklinikoje kaune?

    AtsakytiPanaikinti
  9. KAIP ATSIRADO MANO „HUSBAND“ GRĮŽTI SU DR SAUGIU IR VEIKSMINGU PAVADINIMU Mano vardas Cindy Alax, aš niekada nemaniau, kad vėl šypsosi. Vyras vieneriems metams paliko mane su dviem vaikais, visos pastangos sugrąžinti jį nepavyko. Maniau, kad daugiau jo nematysiu, kol nesutikau ponios, vadinamos Maria, kuri papasakojo apie burtininką, vadinamą Dr.Sunny, ji man pateikė savo el. Pašto adresą ir mobiliojo telefono numerį. Aš susisiekiau su juo ir jis mane patikino, kad per 48 valandos mano vyras grįš pas mane. Per mažiau nei 48 valandas mano vyras grįžo prašydamas atleidimo sakydamas, kad tai velnių darbas, todėl iki šiol stebiuosi šiuo stebuklu, negalėjau įsivaizduoti, bet kai tik burtai buvo išduoti, aš pastojau ir pagimdžiau savo trečiąjį vaiką. Jei jums reikia pagalbos iš jo, galite susisiekti su juo el. paštu: drsunnydsolution1@gmail.com Arba „WhatsApp“ arba paskambinkite jam dabar: +2349030731985
    Dr.Sunny
    1. ŽIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. VĖŽYS
    4. ALS (Lou Gehrig liga)
    5. Hepatitas B
    6, nėštumas

    AtsakytiPanaikinti