Norvegų - lietuvių kulinarijos žodynas

Ne vienam atvykėliui į Norvegiją, karts nuo karto kyla klausimų parduotuvėje, kas gi tai. Taigi, surinkti maisto produktų pavadinimai lietuviškai, tikiuosi, pravers ir kitiems.


Pieno produktai
melk - pienas
skummet/ skumma - liesas
smør - sviestas
usaltet - nesūdytas
ost - sūris
kefir, kulturmjølk - kefyras
setter rømme - riebi grietinė
rømme - grietinė
lett - liesa
cottage cheese - grūdėta varškė
kesam - smulkiai trinta/ kreminė varškė
skjørost - varškė
mager - liesas
viking melk - nesaldintas kondensuotas pienas

Javai
mel - flour - miltai
hvete - kviečiai
rug - rugiai
byg - miežiai
(hele) byggryn - perlinės kruopos
havre gryn - avižos
samule gryn - manai

Mėsa
Storfe - beef - jautiena
Kalve - veal - veršiena
Svin - pork - kiauliena
Kylling - chicken - vištiena
Kalkun - turkey - kalakutiena
Skinke (Skinkestek) - ham - kiaulienos kumpis
Nakke - neck - sprandinė
Ytrefilet - sirloin - nugarinė (didžioji filė)
Indrefilet - tenderloin - nugarinė (mažoji filė)
Biff - steak - kepsnys
Stek - roast - kepsnys

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą