2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Atprastukių modeliai ir siuvimas su schemomis

Kam reikalingos atprastukės?

Tai pastorinti triusikėliai vaikui pratinam prie puoduko (mes nuo 6 mėn. sėdim ant puodo), kai jau dauguma kartų pataiko į puodą, bet galintys atlaikyti avarijas. Tiesa, tas "dauguma kartų pataiko ant puodo" labai kinta kartais daugiau, kartais mažiau pasiseka, bet vis tiek pereiname prie "legvesnio" daugkartinių sauskelnių varianto - atprastukių.

Kadangi net ir eidami kur nors karts nuo karto sėdam ant tualeto, tai man būtina atprastukių savybė, kad būtų tamprios, kaip triusikėliai, tačiau vis dar patogu užsegti kaip sauskelnes, todėl siuvu su užsegimais.

Pirmuosius triusikėlius - atprastukes siuvau su kojine siuvimo mašina, dabar įsitaisius tokią, kuri turi ir zigzagą ir overlokinę siūlę, vienintelis daugkartinių sauskelnių gaminimo technologijos ribojimas yra spaudės, bet ir be to galima puikiai apseiti - naudojant lipukus ar įsiuvamas sagytes.

Bet kurią iš čia pateiktų schemų galima pritaikyti ir kitam modeliui, o jei dar turite mažylio nešiojamų triusikėlių ar daugkartinių sauskelnių pritaikymas pavyks dar geriau.

Kaip jau nešiotojui ir mamai patogiau galima įklotus įsiūti, siūti kišenėlę jiems ar tiesiog įdėti į atprastukes. Dėl greitesnio džiovimo, mieliau renkuosi variantą su kišenėlėmis papildomiems įklotams, aišku dėl to pasunkėja siuvimas, tai pradžiai galima bandyti paprastesnį modelį.

Namuose dažniausiai naudojame turimas medžiagines daugkartines sauskelnias su vilnos šortukais ar kelnėmis. Išeinant aunamės PUL (poliuteranu laminuota skyčiui nepralaidi medžiaga) atprastukes - patogios, nes galima pasodinti ant tualeto, o sušlapusias tiesiog nusegti, nereikia nuauti kelnių ir pėdkelnių..

Internete radau daugybę įvairių atprastukių variacijų - man labiausiai patikusios čia:

Paprasti triusikėliai



Non-waterproof training pants  - artimiausia schema, kurią pavyko rasti paprastiems triusikėliams. Aplink kojytes apsiuvau guma, o nedariau prailginimų.
Dydis 0-4 m. 
Schemoje pridėta 0,6 cm (1/4 ") siūlėms.

Dar viena paprastų triusikėlių schema easy on potty training pants tutorial.
Dydis 3 m. nebandžiau.

Triusikėliai šortukai 





WeeWeka_Knickers schema ir aprašymas - medžiaginiai triusikėliai, viduje galima siūti neperšlampamą sluoksnį ar įklotą sugėrimui. Juosmenį galima pridėti arba įsiūti gumą.
Dydis 2 metai. 0,5 cm siūlėms schemoje pridėta.

Aš dar pridėjau 3,5 cm priekyje ir nugaroje, įverti storai gumai, arba galima atskirai prisiūti juosmenį ar storą gumą. Šį modelį naudojau ir išorinėms vilnonėms kelnytėms/ triusikėliams.

PUL triusikėliai


Sunku atsekti pagal kurią schemą siuvau (gavosi šiek tiek mažoki), bet Waterproof training pants atrodo tinkama, tik reiktų atmesti papildomą užlaidą užsegimams. Pirmuosius siuvau tiesiog triusikėlius be užsegimo, gavosi aptempti ir kaip tik. Toliau bandžiau kitas variacijas, tad šį modelį laikyčiau mažiau sėkmingu.

PUL triusikėliai atsegami


WeeWeka_MLSideSnap schema ir aprašymas
išorinis PUL sluoksnis, originaliai atsegimas spaudėmis, galima keisti į lipukus arba įsiuvamas spaudes. Viduje medžiaginis sluoksnis su įsiūtu įklotu. Nurodytas dydis M-L. 0,5 cm siūlėms schemoje pridėta. Šio modelio nebandžiau.

Aš iš pirmojo modelio Non-waterproof training pants 3-4 m. dydžio pasidariau schemą pridėdama šoniniams užsegimams priekyje pridėdama 1,5 cm, o nugaroje po 3,5 cm, kad tikrai sueitų ir pavyktų sagutes įsiūti. Dar reikėtų nugarą ir priekį pakelti 1-2 cm, nes su storesniais įklotais

Šiam modeliui naudojau Cloth diaper trainer pattern schemą, kurią patobulinau: pridėjau siūlėms 0,5 cm, nes schemoje neįtraukta, dar prailginau priekį ir nugarą po 2,5 cm, o šonams susegti priekyje pridėjau 1,5 cm, nugaroje 4,5 cm.

PUL su tampria medžiaga šonuose


Tokių nesiuvau, nes neturėjau tamprios medžiagos, bet visai įdomus variantas.



 

PUL su guma šonuose




Tamprios medžiagos neturėjau, tad sugalvojau, kad galima tiesiog pritaikyti siuvant storą gumą, kuri gali būti atsegama, kaip mano atveju, arba prisiūti abiejuose šonuose.


P.S. Jei mano siuviniai pasirodė ne tobuli, tai tik dėl to, kad jie tokie ir yra :D Bandausi, mokausi ir žiūriu, kaip gaunasi, dalinuosi, kad neišsigąstumėt, jei ir jums kažkas nesigauna tobulai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą