2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Lininis kostiumėlis 1 metų berniukui: šortai, liemenė, varlytė [su schemomis]

Pusseserės krikštynoms pasisiuvome vasarinį kompletą iš rudo ir bordo spalvos lino.


Liemenė su pamušalu


Nemokamos iškarpos ir aprašas. Dydis: 1 metų vaikui.
Jei norite, kad tiktų pusei metų ar metams, tai tuomet reikėtų pasidinti iškarpą 2-3 cm, ar net daugiau, nes mums jau po poros mėnesių ankštoka buvo ypač per pilvelį.

Aš rinkausi siūti liemenę su pamušalu, žinoma galima ir viensluoksnę.


Siuvimas gana nesudėtingas. Išsikerpame detales, iš blogosios pusės susiuvame pečių ir šonines siūles tiek viršutinės medžiagos, tiek pamušalo, išlyginame siūles. Jei norite kokių kišenėlių ar dekoracijų, jas reikėtų prisiūti šiame etape, nes paskui siūti teks per du sluoksnius ir neatrodys taip dailiai. Toliau sujungiame viršutinę detalę ir pamušalą sudami iš išvirkščiosios pusės išorinį apvadą - kaklo iškirptę, atvartus ir apačią. Ištiesiname siūles ir išlyginame. Paliekame nesiūtas tik rankas, per jas išverčiame liemenę ir išlyginame per siūles. Siuvant aplink rankas, reikia iš abiejų pusių užsilenkti 0,5 cm ir užlyginti, ir susiūti iš gerosios pusės. Paskutinis etapas užsegimo pritaisymas, aš siuvau sagų kilpas ir sagas (gal sagas taip pat galima siūti tik į išorinį audinį prieš susiuvant su pamušalu).

Dar vienas liemenės pavyzdys, tik aprašo schemos mokamos.

Šortai


Nemokamos iškarpos ir aprašas. Dydis: 1,5-3 metų vaikui.


Siuvimas dar paprastesnis nei liemenės. Išsikerpame po dvi priekio ir nugaros detales, tik apverstas! Susiuvame priekį ir nugarą. Jei norite uždėtinių kišenių, šiame etape galite prisiųti. Toliau siuvame vidurio ir klyno siūles. Palenkiame juosmenį (aš mėgstu 2,5 cm storio gumą, pagal tai ir lenkiu juosmenį) siuvant overlokines siūle, lenkiame tik vieną kartą. Pridedame nugaros skirtuką (labai paprasta, o nauda neišpasakyta, ypač tėčiams :). Siuvant juosmenį, pasiliekame tarpą gumai, įveriame ją, užsiuvame juosmenį.

Kelnių apačią galima įvairinti.
  • tiesiog palenkti, kaip juosmenį, tik šiek mažiau.
  • galima įverti gumą.
  • prisiūti atvartus, pvz., 3 cm, pavyzdys čia

Varlytė


Ją siuvau labai primityviai. Išsikirpau norimo varlytės dydžio medžiagą, apsiuvau tris kraštines iš vidinės pusės, išverčiau ir nusiuvau ketvirtąją kraštinę. Vidinei juostelei užlenkiau kraštelius ir nusiuvau tiesiomis siūlėmis, po to sujungiau ratu. Šiame etape galima pritaisyti visokius užsegimus ar juostelę tvirtinimui, bet laiko neturėjau per daug ir varlytę prisegiau tiesiog žiogeliu. Į vidinę juostelę perkišame varlytės pagrindinę dalį ir viskas, galime puoštis :)


Daugiau nemokamų šortų schemų su aprašymais:

Klasikiniai šortai (dydis 3 mėn.)

Šortai su petnešomis (dydis 3 mėn.)

Mergaitiški banguoti šortai (dydis 0-6 mėn.)

Nuotrauka iš seekatesew.com
Klasikiniai šortai (6 mėn.-12 m.)

Nuotrauka iš oliverands.com
Klasikiniai šortai (dydis 1,5-2 m.) {Mano naudota schema}

Nuotrauka iš cailamade.com
Šortai su užsegimu ir paraukimais (dydis 1,5-2 m.)

Šortai su kišenėmis (dydis 2 m.)

Lininiai šortai (dydis 2-3 m.)

 Nuotrauka iš sergerpepper.com

Dar keli šortų siuvimo aprašymai, tik jau be schemų

Ilgesni užsegami šortai su kišenėmis 

Idėjos šortams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą