2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Lietuvių organizacijos ir veikla Bergene

Atvykus lietuvaičiams svetur norisi iš karto arba po kurio laiko susirasti tautiečių bendriems interesams ir pomėgiams. Bergene yra visai nemaža lietuvių, beveik jau pusantrų metų čia pragyvenus, šiek tiek susipažinus su kai kuriomis veiklomis, pristatau.

Bergen-lietuviai Facebook grupė - pagrindinis informacijos kanalas čia gyvenančių lietuvių. Spam'o ir nereikalingos informacijos tikrai ne tiek daug, kiek lyginant su kitomis grupėmis. Taigi, čia pristatomi įvairūs renginiai, organizacijos veiklos ir paprasti privatūs skelbimai ar klausimai.

Bergeno lietuvių bendruomenė (BLB) - pagrindinė lietuvius vienijanti organizacija. Pagrinde užsiima didžiausių renginių organizavimu ir pagalba kitoms lietuvių grupėms. www.bergenas.no

BLB lituanistinė mokykla "ABėCėlė" - sekmadieninė lietuvių mokykla, turi priešmokyklinukų grupes (1-3 m., 4-6 m.) ir klases vyresniems. Kaina 250 kr mėnesiui, pamokos vyksta nuo 12 val.

BLB jaunimo lyga - nedidelį būrį jaunimo jungianti organizacija, prisideda organizuojant BLB renginius.

Bergeno vaikų ir jaunimo organizacija - 2014 m. įsikūrusi organizacija, užsiėmimai taip pat organizuojami sekmadieniais nuo 11 val. vaikams nuo 3 m. Kaina 250 kr mėnesiui.

"Yamaha" muzikos mokykla - vaikams nuo 4 mėn. iki 6 metų. Vyksta du kartus per mėnesį, vieno užsiėmimo kaina 125 kr. 

"Savas Bergenas" - renginiai lietuviams Bergene, pvz., filmai, koncertai ir pan.

Bergeno moterų ir merginų klubas - internetinė grupė įvairiems moteriškiems klausimams, alternatyvi grupė Bergeno moteru ir merginu pokalbiai apie viska!

Žvejų klubas - bendrauja Bergeno žvejai

Pokerio klubas - karts nuo karto renkasi žaisti pokerio

Skaitytojų klubas Bergene - maino, perka, parduoda knygas

Šv. Mišios lietuvių kalba - kiekvieno mėnesio pirmą šeštadienį 16 val. St. Paul kirke, tikslesnė informacija www.katalikai.no

Futbolo mėgėjai

Tinklinis, krepšinis - būna atskiri skelbimai, renkasi salėje, o vasaros sezonu lauke

Grožio paslaugų skelbimų galima rasti Facebook grupėse.

Tikrai gausu pasiūlymų ir dar atskirų iniciatyvų, renginių, veiklos vaikams lietuvių kalba ir linksmo laisvalaikio praleidimo būdų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą