2016 m. sausio 12 d., antradienis

Pirmos kūdikio maudynės baseine

Su Matu pradėjome plaukti nuo 6 mėn. ir štai 2,5 metų jis jau plaukia pats su "makaronu". Šiek tiek bijo nesilaikydamas šokti, ir panerti. Bet po truputį pratinamės ir kitas žingsnis jau bus 2 metrų plaukimas.

Margaritos pirmasis apsilankymas praėjo sklandžiai. Nuo valgymo jau buvo praėję daugiau nei valanda ir buvo nusnaudusi, jokio nepasitenkinimo nereiškė :) vanduo šiame baseinia šiek tiek šaltokas kaip kūdikiams 30° (rekomenduojama 32°), tai pratinsimės palaipsniui pirmas kartas 10 min., antras 15 min., kaskart pridedant po 5 min., bet neilgiau nei pusvalandį. 10 min. buvo pats tas, vaikas atvėso, pavargo laikyti galvytę ir jau prasidėjo diskomforto rodymas, tad 10 min. iš tiesų atitiko ir jos nusiteikimą. Svarbiausia pradedant plaukti judėti ir laikyti kūną po vandeniu, kad per daug neatvėstų. Laikyti galima už pažastų priešais save, jei laiko galvytę arba sudėjus delnus po kaklu ir prilaikant pažastis.

Norvegijoje kūdikių plaukimas labai populiarus, vien Bergene yra 6 sporto mokyklos siūlančios kūdikių ir mažų vaikų plaukimą. Lietuvoje teko matyti kūdikių plaukimą Antakalnio poliklinikoje, kai lankiau nėščiųjų mankštas vandenyje. Vilniuje dar yra kūdikių plaukimas Gemma sveikatos centre, sanatorija "Pušyno kelias", "Northway" medicinos centras ir dar bent keletą vietų. Kaune ne taip gausiai: Mažylio gimdymo namuose (rodos iki 1 m.) ir Vilijampolėje vaiko raidos klinikoje "Lopšelis" (anksčiau buvo 15,50 Lt). Lankytis su kūdikiu teko Mažylyje, kinezeterapeutės visada pataria, pamoko kaip ir kokius pratimus daryti, vietos pakanka. Internete randu, kad nemažai rekomenduoja "Lopšelio" baseiną, tai stengsiuosi išbandyti vasarą.

 Net nesitikėjau, kad 2,5 metų vaiką jau galima vieną paleisti plaukti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą