2014 m. rugsėjo 10 d., trečiadienis

Vilnonės kelnytės, mezgimo schema ir pavyzdys

Kai pradėjau domėtis daugkartinėmis sauskelnėmis - dar prieš gimdymą - buvo ką veikti suprantant ir atsirenkant visokius būdus.

Dabar, mažyliui paūgėjus, vis dažniau naudojant vilnones kelnytes, kurias aunamės ant paprastų triusikėlių su plonu vystyklu. Taip labai patogu greitai nusiauti, norint sėsti ant puoduko, kai pasigirsta "sss". Mūsų turimos ilgos vilnonės kelnytės:
- 2 vnt. siūtos iš megztinių,
- 1 vnt. megztos "Monstro kelnės".
  
Kitas variantas, jei vasara ir šilta su ilgomis kelnytėmis ar norime paįvairinti nešiojamų kelnyčių asortimentą, naudoti vilnonius triusikėlius su įklotu.
- 1 vnt. trumpaklešnių siūtų iš vilnonio megztinio,
- 1 vnt. iš austos vilnos siūti vilnoniai triusikėliai.

O čia pristatau jums išdovanotus vilnonius triusikėlius:


Megzta iš 100% lietuviškos vilnos "Teksrena".

Mėlynieji dar buvo pastorinti papildomai numegztu įklotu.

Ir papuošti siuvinėtu laiveliu.


Mezgimas gana nesudėtingas:
- viršus ir apačia mezgta stulpeliais (1 gera - 1 išvirkščia akis arba 2 geros-2 išvirkščios akys)
- šonines 5 akis visada mezgame geromis akimis
- iš pradžių mezgame tiesiai, po sumažiname akių klynui sumegzant po dvi akis, ir po to vėl didiname M1L ir M1R metodu, kad gautųsi graži pasvirusi akis. Mažinimą ir didinimą atliekame po tų 5 kraštinių akių

Kelnytėms naudojau šią Ravelry schemą, tačiau mezgiau su dvigubais siūlais, todėl visur gavosi mažiau akių. Jei jums mezgant taip pat neatitinka siūlų ir virbalų storis, bent jau galite pasinaudoti dydžių lentele.

1 komentaras:

  1. Labai šaunu, kad pateikėt ir mezgimo schemą, pavyzdį. Ačiū Jums. Asmeniškai man merino vilna yra nepakeičiama mezgant mažiesiems. :)

    AtsakytiPanaikinti