2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis

15 mėnesių mažylio gebėjimai

Mano sūnus tampa vis labiau savarankiškas, jau paskutines 2 savaites visiems sakiau, kad jam 15 mėnesių ir pagaliau pasiekėme juos :)

Sveriame beveik 13 kg ir paaugome iki 83,5 cm, visa tai lėmė, kad jau mokame pasakyti labas! Reikšmingu rankos mostu ir norvegiškai/anglišku "Hai!". Ir šitie du veiksmai būna atliekami, kai sakome: "pasisveikink" ar "pasakyk labas" :D keista, nes niekada nemokėme sakyti, tiesiog visi su juo sveikinasi taip sakydami, matyt, ir prilipo. O per pora paskutinių savaičio tai išaugo į tokį masinį reiškinį, jog su beveik su visais sutiktais žmonėmis pasisveikiname arba atsisveikiname.

Žodyną taip pat papildė namažai aiškiau išreišktų garsų/žodžių: tėtė, mama [dar taip aiškiai nesuvokia]. Jūra taip pat turi savo garsą - kažkoks mišinys tarp s/š, kurį kartais sunku atskirti nuo ss [sisi] garso. Šuniukas sako "a-a", katytė ir karvytė "ma", avytė ir ožkytė "ba". Labai mėgstame žodžius prasidedančius skiemeniu "ba" - batai, bamba, meškiukas ir vadinamas "ba" :D Jau ir anksčiau už viską dėkodavo vaikas sakydamas "atin" arba "acs", bet dabar niekada nepamiršta.
"fu," "am", "purpt". "au" - jei skauda. šviesa. viens, du, trys

Rodo į visur ir klausią "kąąą?", tiek kartų, kol atsakai, bet ir atsakius dar gali tekti kelis kartus pakartoti, visai smagu :D o kai nori kažkokio daikto rodo į jį ir sako "tą".

Anksčiau staipydavęsis prieš veidrodį, dabar jau atrodo, kad ten mato save.

Labai patinka, kai jį vadiname vardu.

Puikiai moka užsilipti ant beveik visų lovų :)

Puikiai vaikšto, bėgioja,žaidžia kūkū, žaidžia slėpynių, gaudynių, stato bokštus, žiūri animacinius filmukus, nes anksčiau tik dainelės su paveikslėliais patikdavo .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą