2014 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis

14 mėnesių mažylio miegojimo ir valgymo režimas

Kai kūdikiui sueina metukai, atrodo viskas tampa savaime suprantama ir valgis, ir miegas, ir žaidimai.. [beveik niekas apie tai nerašo] bet iš tiesų tai pats įdomumas! Gerai, jei turime panašaus amžiaus mažylių aplinkui, pasikalbame mamos, kas kaip..

Tikra tiesa, kad 1-2 metų vaikai vystosi skirtingi - vaikščiojimas, kalbėjimas, savarankiškas valgymas. Tad palyginimui pateikiu +- šiuo metu veikiančią mūsų dienotvarkę:

7.30-8.30 keliamės. Pusryčiams atsigeriame mamos pienuko ir einame virti pusryčių košės, kurią suvalgome kažkur per pusvalandį.
11.00 priešpiečiai. Dažniausiai vaisiai ar tyrelė, ar kokia kita užkandėlė.
13.00 pietūs. Daržovės su mėsyte ar žuvimi.
Pietų miegelis kokias 2 val.
16.00-17.00 pavakariai. Dažniausiai vaisiai ar tyrelė, ar kokia kita užkandėlė.
18.00-19.00 vakarienė. Dažniausiai mėsytė su kruopomis ir salotomis.
20.00 paskutinė užkandėlė.
20.30 pradedame ruoštis miegeliui, tualetas, maudynės, dantukų valymas(is).
21.00 naktinis pienelis
21.30-22.00 saldžiai miegame, beveik visada iki ryto! :)


O kartais užmiegam ir taip!

Kartais pats vaikelis padiktuoja kitokius poreikius, pvz., tik atsikėlęs zirzia ir matosi, kad dar norėtų pamiegoti, bet iškart nepavyksta užmigti, tai tą dieną bandome išmiegoti du miegelius 10 val./arba 11 val. po priešpiečių ir tada vėlyvas miegelis 16 val., bet jau tuomet stengiamės nemiegoti iki 18 val., nes naktinis miegelis nusikels, o to tėveliai visai nenori ir džiaugiasi laisvu vakaru.

Kad ir aš jausčiausi pailsėjusi [net jei teks keltis naktį jausiuosi daug geriau], man veikia tokia taisyklė eiti miegoti ne vėliau kaip 1 val. po to, kai užmigo vaikas ir rytą jaučiuosi žvali ir galiu keltis, kai jau mažylis nubunda. Kai vakaras užsitęsia..ir rytą pabundu pavargusi, tai 1 val. pietų miegelio kartu labai padeda, o po to, kol vaikelis dar miega, spėju kažką nuveikti ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą