2014 m. kovo 6 d., ketvirtadienis

Mano siūtos daugkartinės sauskelnės

Kai tik išgirdau apie daugkartines sauskelnes, supratau, kad tai vertas dėmesio reikalas. Po to sekė ilga analizė, kaip kaip ir su kuo ten naudojama :) Pagrindinis šaltinis buvo SuperMama. Tiesa, ten susirašinėjimai gana fragmentiški ir nuosekliai suprasti sunkoka.. Gerą apžvalgą pateikė Rasakilos (savo puslapyje jie pateikia nemažai informacijos apie pačias sauskelnių rūšis) parduotuvės (jų įkūrėja paskaitoje "Kaip nepasiklysti eko labirintuose? Natūrali vaikų higiena" Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre. Planuoju parengti daugkartinių sauskelnių apžvalgą, taip pat įtraukiant išbandytus gamintojus :)

Taigi, pirmas žingsnis tikriosios vystyklystės link buvo, kai mūsų mažajam sūnui buvo vos pora savaičių. Tuomet apsiskaičiusi apie ekologiškas medžiagas iš bambuko ir kanapės jų ir nusipirkau! Kadangi už poros savaičių jau planavome išvykti į Norvegiją, tad įdarbinus sesę ir mamą vyko intensyvūs dydžių skaičiavimai, medžiagų karpymai ir vystyklų Prefold siuvimai. Na, tiksliau tik apmėtymai overlokine siūle, kad neirtų.

Tad pirmus 6 mėnesius naudojome vystyklus susegamus Snappy segtukais ir vilnoninėmis kelnytėmis. Vėliau įsigijome 4 vnt. jau pasiūtų daugkartinių sauskelnių (2 vnt. su minky PUL ir bambuko multinu ir 2 vnt. medvilninės su vidiniu bambuko veliūro sluoksnius), o sūnaus pusmečio proga, pavyko pasisiūti 5 vnt. tokių pačiai! Visos - tiek pirktos, tiek siūtos yra kišeninės, nors nevisada kišu vidun, bet man šitas modelis pasirodė patogiausias dėl skalbimo ir džiūvimo. Tiek ne daug tik dėl to, kadangi siuvau būdama per Kalėdas Lietuvoje, ir Norvegijoje, mašinos neįsitaisėme ir kol kas tikrai neplanuojam. Tad rankdarbiai čia bus kiek kitokie - iš to ką turim.

Nuotraukose matosi:
  • dvejos mėlynos sauskelnės iš PUL (neperšlampančios sintetinės medžiagos su poliuterano plėvele),
  • baltos iš kanapinio/ medvilninio audinio, 
  • raudonos iš bambuko veliūro (viduje baltas bambuko veliūras),
  • margų išorė iš flanelės, vidus bambuko veliūras.
Man labai patinka spaudės, tačiau tokiam kiekiui aparato pirkti nevertėjo, tad dariau su lipukais (ir vis dėl to ne taip blogai). Tik reikia nepamiršti lipniai pusei prisegimo, kas skalbiant nekibtų į kitus drabužius.



Daug apie daugkartines sauskelnes surinko gyventi-smagu.blogspot.com

1 komentaras:

  1. Man tai kažkaip su tom daugkartinėm nenusisekė kiek bandžiau.. Svarbu buvo iš čia su nuolaida nusipirkt, kad sutaupyt, bet ir nesiterliot per daug. O kai pagalvoji, kad tėvai išvis su marlėm mus užaugino, tai vienkartines nusipirkt menkas vargas sakyčiau

    AtsakytiPanaikinti